Information 22 september
Idag kl 8.00 fortsätter balkongarbetena med plastpluggar mot vibrationsljud  på Josef Ekbergs gränd 4  och fortsätter sedan till nr 2, 6 och 8. 

Nyheter och information 17 september 2020

Viktig ny information i er brevlåda! Idag har alla fått viktig information i er brevlåda angående de kommande veckorna. Det är dags för IKANO att åtgärda de fel som uppdagades vid 2-års garantibesiktning samt att sätta plastpluggar på samtliga balkonger så vi slipper vibrationsljud. Hela informationsbrevet finns längre ner på sidan som en PDF. Läs brevet noga, många av oss kommer att behöva sätta ytterdörren i serviceläge under någon eller några dagar. 

Det bli mycket som pågår i våra hus och kanske rörigt några veckor men IKANO försöker snabba på processen så vårt stora balkonginglasningsprojekt inte ska besväras av åtgärderna. Behöver ni mer info skicka era frågor till vår mail info@brfdekorera.se  Vi får stå ut med lite besvär ett tag så blir det så småningom fixat och klart!


Inglasning av balkonger! 

Vecka 41 kommer inglasningar av balkonger att påbörjas. Till vissa balkonger kommer materialet att hissas upp utifrån, och till vissa tas allt material inifrån via våra hissar. Våra balkonger och beställningar ser olika ut. Alla som har beställ får individuell handledning och information vad som gäller för just din inglasning, med datum och förberedelser osv, via din privata mail från Sakkes. Snart händer det!

Nyhet 7 september

Längre ner på sidan kan ni ladda ner en fil och läsa ny viktig information angående vårt soprum och vår sophantering. Bra om alla känner till vad som gäller för oss i vår förening.Ordförande har ordet:
Gustavsberg 2020
Efter en vinter och vår som minst sagt varit besvärlig med tanke på Covid-19 utbrottet där några av oss drabbats av tragedier och inskränkningar i vår möjlighet att röra oss fritt i samhället, så har äntligen sommaren kommit med sol och värme. Det känns fantastiskt, men ännu får vi inte sänka garden och sluta vara omtänksamma och visa varandra respekt. Något som verkligen värmde var när flera boende i föreningen via vår "BoAppa" kunde tänka sig att handla mm för de boende som av något skäl inte kunde gå ut.
I samband med vårt senaste årsmöte så avslutades IKANOs´ arbete i styrelsen. Styrelsen består nu enbart av boende i föreningen. Det gör det lättare för oss att driva frågor, och vi har snabbare till beslut. Samtidigt har det varit bra att ha IKANO med i uppstarten av föreningen, då de har stor erfarenhet av att starta upp föreningar. Så tack till alla på IKANO som varit inblandade. 
Som ni känner till så hyr IKANO en lokal av oss i bottenplanet på höghuset och vi ska vara väldigt tacksamma för en sådan stabil hyresgäst. Många föreningar har som följd av Covid-19 utbrottet hamnat i prekära situationer då vissa verksamheter har tappat i stort sett hela omsättningen. 
Intresset för inglasning har varit stort, drygt 40 % har anmält intresse. Bygglovet är klart, så vi går i väntans tider på att inglasningen kan komma igång. Ett stort och spännande projekt för vår förening. 
Nu börjar snart vår 2-års besiktning av samtliga lägenheter. Det är ett åtagande som byggherren har och alla lägenheter kommer att gås igenom och fel och brister kommer att åtgärdas om de bedöms vara ett resultat av bristfälliga/felaktigheter i byggnationen. Detta är ett viktigt tillfälle för alla lägenhetsinnehavare att göra sin röst hörd. Detta skall ni inte missa!
Under våren har det genomförts en brandinspektion av ett oberoende företag. Det var en inte helt igenom positiv rapport. Några anmärkningar faller på IKANO att åtgärda. 
Det som inte var bra för vår egen del var att det fanns mycket skräp utanför våra lägenheters förråd. Detta är en uppenbar brandrisk, och detta måste vi åtgärda. Gångar och andra utrymmen i våra förrådsutrymmen skall rensas från material som inte ska vara där. Det som får förvaras i avsedda utrymmen är rullstolar, barnvagnar och cyklar, inget annat. Dessa utrymmen ska vara rensade senast 6 september. Till er som ersatt vissa inredningsdetaljer i lägenheten och valt att förvara dem utanför själva förrådet skall vara medvetna om att man vid en försäljning kan bli skyldig att återställa lägenheten i ursprungligt skick. Det finns ett antal förråd där man har lagt flyttkartonger ovanpå själva förrådet, det är inte ok. Några lägenheter har en entre´matta utanför dörren till lägenheten, trevligt men inte ok. 
Efter den 6 september ser vi oss tvungna att beställa bortforsling av allting som finns utanför våra förråd undantaget angivna saker ovan. Detta genomförs som en säkerhetsåtgärd och några undantag kommer inte att göras. Vi förstår att det kan vara en utmaning för er som är berörda, men vårt brandskyddsarbete har högsta prioritet då vi önskar att alla ska känna sig trygga i vår förening. Om ni har frågor kring detta så vänd er till styrelsen. 
Lars Stark ordförande Brf Dekorera Porslinsfabriken 
Vår egen app!
För att snabbare kunna nås av nyheter inom föreningen eller om du till exempel vill få kontakt med en specifik person kan det vara en bra idé att skaffa vår egen app.

Vår egen app för föreningen, Boappa, laddar du ner via Appstore eller Googleplay. Sök på Brf Dekorera Porslinsfabriken så kommer ni rätt. Vi behöver er underskrifter för att kunna administrera er i appen. Om du inte har fått en blankett för detta så hör av dig via info@brfdekorera.se. Vi hoppas den ska medföra positiva saker till oss som bor här! Ladda ner och använd den till att söka information, chatta eller något annat som appen hjälper till med. 

 

  

Sopsortering och återvinning (5).pdf
Nu är det dags för IKANO att åtgärda de fel som uppdagades vid 2 (4).pdf